Skip to main content

We kennen het allemaal, dat moment dat die uitnodiging op deurmat valt met die bruiloft aankondiging waar al zo lang naar uitgekeken wordt. Als u gelukt heeft staat er een dress code op de uitnodiging.  De Nederlander met ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ cultuur is al snel geneigd om te denken; het is wel goed zo. Dat is ook niet zo heel vreemd met onze calvinistische culturele achtergrond en dus zijn we al snel geneigd om op die zogenaamde nette spijkerbroek terug te vallen. Een jasje erop een nette schoen eronder en we vinden het al snel goed.

Niet doen! U doet hiermee tekort aan het bruidspaar maar zeker ook aan uzelf en uw partner. Een bruiloft is nou juist een van die gelegenheden waar we mogen uitpakken. Weliswaar binnen ongeschreven en geschreven regels, maar waar ligt die grens?

Hierbij wat tips voor de dames;

De dame heeft het in dit geval het makkelijkst. Voor overdag kiest u een goed zittend jurkje of luchtig broekpak, let u hierbij vooral erop dat u na anderhalf uur er niet gerimpeld en verkreukt bijloopt. Kies voor een stof die goed aansluit op uw lijf en draag vanaf een bepaalde leeftijd een bijpassende omslagdoek om uw armen te bedekken maar ook als extra accessoire.

Qua kleur houdt u het gepast, kies kleuren die bij uw haar- en huidteint passen. U wilt tenslotte als gast niet de aandacht opeisen ten opzichte van het bruidspaar.

Voor de avond kiest u voor wat langer, eventueel aangevuld met de omslagdoek die u overdag ook losjes draagt.

Hierbij wat tips voor de heren;

Leg die spijkerbroek maar weer netjes terug in de kast en kies voor een keurig 2-delig kostuum (geen pak!). Donkerblauw of een grijs tint vergezeld met een camel kleurige schoen is altijd goed. Met een goed overhemd met manchetknopen en de juiste das bent helemaal de man.

Voor de avond, ook als man, kleed u zich weer om naar een avond silhouet. U stapt over op een mooie zwarte lederen of suède schoen en mocht u echt de jackpot hebben en de dresscode is smoking, dan draagt u uiteraard een zwarte lak schoen.

Op deze manier laat u zien dat u moeite heeft gedaan voor het bruidspaar.

U gaat samen met uw partner naar die bruiloft waar al zo lang naar uitgekeken werd, goed gekleed, spectaculair doch gepast!

-Vincent de Vries- Senior Stylist

Bel me terug

    x